Framtidsplaner för Autokod

Bakgrundsinformation och framtidsplaner för bloggen

Bakgrundsinformation om mig själv

Några snabbfakta. Jag heter Joakim och är född 1991, jag har utbildat mig till civilingenjör, har ett barn och sambo. Sedan ca 5 år tillbaka så har jag funnit ett genuint intresse i att bygga olika system, gärna i kombination med företagande. En drivkraft som jag har är att optimera saker, en kärlek jag fann när jag arbetade på SAAB som systemutvecklare där varje millisekund av exekveringstid räknades. Detta genomsyrar det mesta som jag gör i programmeringsväg i dagsläget, inte allt, då skulle man aldrig bli klar med något, tyvärr..

Idag så arbetar jag som systemutvecklare på Trafikverket på dagarna och driver mina egna projekt på kvällarna, i mån av tid. Här har jag verkligen fått se nyttan av att automatisera så mycket som möjligt då min tid för min egna projekt är ytterst begränsad.

Nog om mig personligen..

Starten av Autokod

De senaste åren har jag bl.a. drivit flera affiliatehemsidor, med blandat resultat. Detta är en typ av sida som inte kräver allt för mycket tid av mig själv att drifta då mycket går att automatisera. Då dessa sidor har genererat en viss vinst löpande under åren så tänkte jag att äntligen får jag anledning till att starta ett företag, som jag har velat göra så länge jag kan minnas. Problemet har varit att jag riktigt har vetat vad jag vill göra.

Efter ett tag så hade jag startat en enskild firma. Vips så fick jag hem en massa broschyrer från Bolagsverket, Skatteverket, osv.. Shit, tänkte jag, vad tusan jag har gett mig in i?

Jag fortsatte att ta ut pengarna som privatperson via affiliatenätverken för att slippa tänka på bokföring osv. Efter ett tag så började inkomsterna att öka och det blev ohållbart att ta det som privatperson längre. Detta gjorde att jag avslutade min enskilda firma och istället startade JG Autokod AB i början av 2019. Oj vilken skillnad det blev med ett AB istället för enskild firma. Många säger att det är mer att tänka på med ett AB än en enskild firma, men det vet jag inte om jag håller med om. Med ett eget AB så blir man tvingad att hålla isär ens privata och bolagets ekonomi på ett helt annat sätt, vilket för mig enbart har gjort arbetet med bokföringen lättare. Detta är min uppfattning, säkerligen finns det andra med annan uppfattning..

Jag har löpande under åren diskuterat med andra på bl.a. Twitter som varit i liknande situationer och kunnat diskutera olika idéer, vilket har varit ovärderligt för min del. Jag har även sett att det är många som är intresserade av automation och webbutveckling utan att riktigt veta hur man skall börja. Självklart finns det många vägar att ta, men jag tänkte att kanske kan jag bidra med mina erfarenheter till andra, och även ta lärdom av andra, genom att starta en egen hemsida som är dedikerad till automation, webbutveckling och säkerligen mycket annat. Därav har jag utvecklat och startat Autokod.net.

Framtidsplaner

Autokod.net kommer att användas som en platform för att delge kunskaper som jag har samlat på mig under åren inom det mesta som har med systemutveckling, automation och företagande att göra. Jag brinner genuint för att hjälpa andra att komma igång. Min approach för att lära andra har oftast vara att hålla en ganska kort men konkret beskrivning av vad som behöver göras för att sedan se personens nyfikenheten och driv födas. Jag hoppas att med Autokod.net kunna bidra till att fler personer, oberoende av kön och ålder, intresserar sig för och ser tjusningen i programmering.

Jag ser gärna att ni lämnar feedback, antingen genom att dela ett inlägg eller skriva till mig direkt på Twitter.

Om du gillade inlägget, dela gärna!

Adress till artikeln

https://www.autokod.net/blog/framtidsplaner-for-autokod

2019-07-23